Yes, I laugh a lot, cried a lot, love a lot, hate a lot, bitch a lot, complained a lot, joke a lot, yet only write a small portion of it. Oh well.

Thursday, August 10, 2006

The Johari Window Test

Apa yang kita tau tentang diri kita sendiri?
Atau bagaimana orang melihat sosok kita?
Ternyata pengetahuan kita tentang diri kita sendiri tidak sebanyak yang kita (rasa) kita tau.

Seperti juga apa yang kita rasakan di dalam,tak banyak diketahui orang banyak, bahkan mereka yang dekat dengan kita.

Rumus Johari Window memang sering digunakan untuk membantu menganalisa sifat-sifat seseorang baik yang diketahui secara sadar ataupun yang tidak.Menarik juga. Apalagi saat kita melihat sendiri pendapat orang tentang kita, yang terkadang di luar dugaan.
Seperti Agung yang bilang gue "religius". Hah? Ngga salah tuh..hihihihi. Trus waktu Jella dan Wina bilang gue "confident". Hmm, masa sih..padahal gue lebih sering insecure-nya loh.

Liat aja hasil test gue di bawah ini (ini hasil so far loh...masih bisa diupdate lagi :D). Atau mungkin kalian bisa coba sendiri? Try it, it's fun!


Arena

(known to self and others)

clever, friendly, giving, observant, sentimental

Blind Spot

(known only to others)

brave, calm, caring, cheerful, confident, happy, independent, kind, knowledgeable, loving, organised, quiet, reflective, relaxed, religious, sensible, silly, sympathetic, trustworthy, warm, witty

Fa├žade

(known only to self)

nervous

Unknown

(known to nobody)

able, accepting, adaptable, bold, complex, dependable, dignified, energetic, extroverted, helpful, idealistic, ingenious, intelligent, introverted, logical, mature, modest, patient, powerful, proud, responsive, searching, self-assertive, self-conscious, shy, spontaneous, tense, wise

Dominant Traits

60% of people agree that NiaUuLs is friendly
60% of people think that NiaUuLs is kind

All Percentages

able (0%) accepting (0%) adaptable (0%) bold (0%) brave (10%) calm (30%) caring (10%) cheerful (40%) clever (40%) complex (0%) confident (40%) dependable (0%) dignified (0%) energetic (0%) extroverted (0%) friendly (60%) giving (10%) happy (20%) helpful (0%) idealistic (0%) independent (10%) ingenious (0%) intelligent (0%) introverted (0%) kind (60%) knowledgeable (20%) logical (0%) loving (20%) mature (0%) modest (0%) nervous (0%) observant (20%) organised (10%) patient (0%) powerful (0%) proud (0%) quiet (10%) reflective (10%) relaxed (20%) religious (10%) responsive (0%) searching (0%) self-assertive (0%) self-conscious (0%) sensible (10%) sentimental (30%) shy (0%) silly (10%) spontaneous (0%) sympathetic (10%) tense (0%) trustworthy (10%) warm (20%) wise (0%) witty (10%)

Created by the Interactive Johari Window on 11.8.2006, using data from 10 respondents.
You can make your own Johari Window, or view NiaUuLs's full data.

2 Comments:

Blogger oca said...

is it a fun test or a real one?

5:03 AM

 
Blogger Nia said...

the concept is real
based on the Johari window theory.
Try it for a pshchologically fun and get to know what people thinks about you Ca.

:))
bikin dong..ntar gue isi deeh :P

2:52 AM

 

Post a Comment

<< Home